31 december, 2010

God morgon! Sista dagen på 2010 (kände att det var min plikt att avsluta detta år lite snyggt i bloggen). Alla andra år hade jag vaknat upp den här dagen med tuppen och vart förväntansfull och pirrig, som ett litet barn på julafton. Men inte år. Jag vet inte vad det beror på, kanske att jag har blivit vuxen och insett att nyår alltid slutar i ett stort antiklimax och man har för höga förväntningar. Kan också ha & göra med min förbaskade jetlag som aldrig vill ge med sig. Är det så här det ska vara? Är det ett tecken på att det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker anpassa mig till Sverige - U.S and A calling? Äsch, det är fortfarande 2010, framtiden får jag börja fundera på imorgon.

Många lägger ut en årsresumé på sina bloggar idag och jag vill väl inte vara sämre. Tänker dock inte hålla på och fjanta med en massa bilder, det känns överpretto och jag är på tok för lat. Så ni får nöja er med en lista, hehe...


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Flyttade till USA i ett halvår och pluggade på Santa Monica College i Kalifornien

Har du några nyårslöften?
- Försöker att inte se på dem som löften utan mer som sunt förnuft. Träna! (och gärna göra det mer än 1 gång i månaden!) sen det som jag faktiskt har lovat mig själv; Lära mig att laga mat! Är inne på mitt 22 år snart och det är fan dags nu. Fick en kokbok i julklapp av min vän Jonatan, det är ju verkligen en bra start i alla fall.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Två bekanta, men ingen av mina närmsta vänner.

Vilka länder besökte du?
- USA - två gånger. Stack till Miami med min lilla moder i Mars och sen till L.A i Augusti

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
- 12 Juni och 3 Augusti

Vad var din största framgång 2010?
- USA-trippen, utan tvekan. Har alltid haft storslagna drömmar och mål i livet men alltid varit lite för rädd, lite för bekväm och hållt hårt i navelsträngen. Kändes som att den resan var jätteviktig för mig och min framtid. Se med egna ögon att allt går bara man vill, man ska aldrig vara rädd att uppfylla sina drömmar. Jag fick i alla fall en knuff och en spark i baken och mitt upptäcka-världen-sug är större & starkare än någonsin!


Största misstaget?
- Här tänkte jag skriva att jag inte gjort något misstag i år, men det stämmer inte. Det här är min jäkla blogg och jag skriver vad JAG vill. Så med risk för att bli attackerad på facebok igen; Det absolut största misstaget i år var att vi lät våran rums"kompis" i USA bo kvar så länge som hon faktiskt gjorde innan vi kastade ut henne. Aldrig i hela mitt har en människa fått mig att må så dåligt. Jag hoppas innerligt att personen i fråga någon dag vaknar upp och inser allvaret i de val hon väljer att göra. Chocken kommer att vara ett faktum!

Bästa köpet?
- Flygbiljetterna (båda resorna!)


Vad spenderade du mest pengar på?
- Hatar att behöva säga det, men förmodligen mat. Eller nej föresten, hatar inte alls att behöva säga det jag ÄLSKAR ju mat. ♥


Hände det någonting som gjorde dig riktigt glad?
- Jag blev kär och vart som en 14-åring på nytt!


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- När det gäller kärlek så går glädje och sorg ofta hand i hand. Får man det ena så kommer på något sätt alltid det andra. Hela jag var som ett stort glädjerus hela sommaren, men också ett vrak en del av hösten. Idag vet jag varken ut eller in gällande detta men det är väl så det ska vara? Nothing worth having comes easy... klyschigt och bra!

Annars har jag varit väldigt glad!


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
- Waka Waka, helt klart! Annars Animlas med Nickelback & Kokomo med Beach Boys


Vad önskar du att du gjort mer?
-Spenderat mer tid med mina syskon! Bättre finns inte. ♥


Favoritprogram på TV
- How I met your mother, utan tvekan


Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
- Det är det här som äger med att ha en blogg. Jag hade helt glömt bort vad jag pysslade med den 16 juli, så då kunde jag bara gå tillbaka och läsa om det.

Jag hade en kanonhärlig 21-årsdag. Blev ordentligt firad av släkten på dagen för att sedan ge mig ut i den sjukligt varma Stockholmsnatten (minns att det var 24 grader klockan 02:00). Natten var som ett delirium av värme och glädje. Minns speciellt hur jag, Jennie + ett stort gäng härliga människor vandrade runt med två gigantiska, dock tomma, Bollinger-champagne och spelade in videofilmer på mobilen med män från Dubai. Haha, det var en fantastisk kväll! Inget slår svensk sommar, inte ens amerikansk.


Den bästa nya personen du träffade?
- Den här frågan är omöjlig att svara på. 2010 var verkligen året då jag fick chansen att lära känna hur mycket nya och härliga personligheter som helst. Först i Sverige, framförallt en massa fantastiska norrlänningar, tack vare Jennie, midsommar och mannen i mitt liv. Sen USA, where do I begin? Alla underbar svenskar som jag ALLTID kommer att ha en speciellt plats i hjärtat för och som gjorde min resa till vad den blev! Och självklart även också en massa fina amerikanare som fick mig att älska landet ännu mer. Jag är så jäkla lyckligt lottad!



Med en stor risk för att jag snart börjar tro att jag är med i Miss Universe och svara WORLDPEACE på alla frågor så sammanfattar jag detta nu lite kort: 2010 har vart ett fantastiskt år på väldigt många sätt och jag har vuxit otroligt mycket som människa! Ser fram emot vad 2011 har i sitt sköte för mig. För oss emellan; jag har ingen jävla aning!


GOTT NYTT ÅR MINA ÄLSKLINGAR. SKÅL FÖR VÄNSKAP & KÄRLEKEN! ♥